De werking die een paard op mensen heeft is werkelijk een wonder!

De mensen

Het team van SAM-en...
Lucian Voet (1963) Eigenaar/equitherapeut. Lucian: "Ik had al van jongs af aan de wens met paarden te gaan werken, en zie hier: een zorgboerderij met momenteel 9 paarden, 2 honden, kippen, varkens en poezen". Ik heb een brede praktijkervaring als ruiter, trainer en verzorger. Tijdens de opleiding tot Equitherapeut heb ik de opleiding voltigeinstructeur gedaan en heb me verder laten inspireren en onderwijzen door uiteenlopende deskundigen in de paardenwereld. In 2017 centered riding instructeur Level 1 gehaald.

Na mijn opleiding HBO IW aan de MiKoJel opleiding in Baarn werkte ik vanaf 1989 tot 2014 in zowel uitvoerende als leidinggevende functies binnen de psychiatrie. In 2014 ben ik volledig in ons bedrijf SAMen gaan werken.

In 2005 behaalde ik na een tweejarige aanvullende beroepsopleiding mijn diploma als Equitherapeut SHP-E(NL) bij opleidingsinstituut Hippocampus te Soerendonk. Sinds 2005 werk ik als zelfstandig equitherapeut, begeleider, trainer en coach in ons eigen praktijk ‘SAMen’ in Ovezande.

Lucian beschikt over het vermogen mensen te motiveren, stimuleren. In direct contact met mensen en paarden voelt ze zich in haar element.

Paulus van Staveren (1959), eigenaar. Ik ben opgeleid tot industrieel ontwerper in Delft. Na mijn verhuizing naar Zeeland heb ik me voornamelijk gericht op natuur- en milieueducatie. Heb de avatar master en wizard cursus gevolgd.

Paulus: "ik richt me binnen het bedrijf vooral op de zorg voor de dieren, onderhoud van de stallen, weides en gebouwen".


Joni Overweel, medewerker bij SAMen, is in 2012 gestart bij SAMen als vrijwilligster en later als stagiaire assistent Equitherapeut. "Ik ben begonnen als vrijwiligster/ondersteuner tijdens de voltigelessen op zaterdagochtend. Sinds juli 2013 werk ik betaald op de boerderij. Ik ben opgeleid als kok maar mijn interesse in het werken met kinderen, dieren en het begeleiden van de medemens heeft in de loop der tijd de overhand genomen. In april 2015 heb ik de opleiding tot kindercoach afgerond. Mijn opleiding en interesses kan ik hier op de zorgboerderij goed combineren. Zo organiseer ik regelmatig kookworkshops en cursussen gericht op voeding voor kinderen en volwassenen voor wie dit een beladen onderwerp is". Joni heeft in 2015 de opleiding aan de freestyle academy van Emiel Voest gevolgd, academische rijkunst en centered riding instructeur level 1 afgerond.


Maggie van Kershaver, medewerker bij SAMen, is vanaf juni 2015 werkzaam binnen ons bedrijf. Na haar opleiding SPH heeft ze verschillende jaren gewerkt binnen Arduin in de dagbesteding. "Ooit, toen ik 8 jaar was, ging ik mee met een vriendinnetje naar de manege. Ik was meteen verkocht! Toen ontstond mijn liefde voor paarden, paardrijden en … VOLTIGE! Voltige is mijn passie. Het gevoel om op en met je paard vrij te bewegen in allerlei oefeningen, is voor mij een heerlijk gevoel. Ik ben één van de gelukkige mensen die van een hobby een beroep kunnen maken. Het leukste vind ik namelijk om met andere mensen mijn passie te delen en te laten zien hoe mooi het is om met paarden te werken.Ik heb heel veel zin mijn kennis te delen met mensen die bij SAMen komen en dit te combineren met de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening die ik gevolgd heb."
Mijn naam is Ivanka, medewerker bij SAM-en sinds 1 november 2017.Ik ben 33 jaar, moeder van 2 dochters en woonachtig op een boerderij in Kloosterzande (Z-VL). In 2007 heb ik mijn opleiding verpleegkunde in Rotterdam afgerond.Hierna ben ik het sociaal werk ingerold en heb ik de opleiding MWD in Vlissingen gedaan, welke ik in 2012 heb afgerond. Ik heb werkervaring opgedaan in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam en heb als Pedagogisch Hulpverlener bij Zeeuwse Gronden en Prokino gewerkt.

De reden waarom ik bij SAM-en gesolliciteerd heb is omdat ik een buitenmens ben, gek ben op dieren en graag actief bezig ben. De combinatie van hulpverlenen in de buitenlucht tussen de dieren was dan ook een kans die ik niet kon laten liggen. Ik volg zelf paardrijlessen (recreatief)en wil me de komende tijd verder gaan verdiepen in o.a. hoe de inzet van paarden kan helpen bij het verbeteren van executieve functies bij kinderen en tieners. Ik heb veel zin me hier als hulpverlener verder te ontwikkelen en alle nieuwe uitdagingen aan te gaan.Hallo, ik ben Anne. Dochter van Paulus en Lucian. In 2016 ben ik gestart met de opleiding Psychology and Technology aan de universiteit in Eindhoven. Een psychologie studie gecombineerd met een technische studie. Ik ben opgegroeid met de paarden en ook met het ontstaan en groeien van de zorgboerderij. Op zaterdag, in vakanties en zo nu en dan help ik mee met de begeleiding van kinderen. Naast mijn opleiding heb ik de opleiding tot voltigeinstructeur in 2019 afgerond. Ik voltigeer ook zelf al jaren. Daarnaast train ik Joekel en Aron onder het zadel. In Antwerpen is mijn hobby naast mijn studie Cheerleading.
Mijn naam is Simone Lijten, medewerker bij SAMen sinds juni 2018. In juli 2018 ben ik afgestudeerd als HBO-Verpleegkundige, hierna ben ik aan de slag gegaan op de boerderij. Om ook mijn verpleegkundige vaardigheden te behouden ben ik per december 2018 aan de slag gegaan als (wijk)verpleegkundige bij Iriz Thuiszorg in Goes. Hier werk ik 20 uur per week. Daarnaast ben ik 8 uur per week, op de woensdag, werkzaam op de boerderij. Ik vind het ontzettend leuk om buiten met kinderen en dieren bezig te zijn daarom hoop ik dit nog lang te kunnen combineren met mijn werk als verpleegkundige!Ik ben Laurie van Zijl en werk sinds december 2018 als begeleider bij SAM-en. Ik ben niet nieuw binnen het bedrijf want heb van 2015 tot 2017 hier ook stage gelopen. In 2018 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Toegepaste psychologie en heb daarnaast bij Juvent gewerkt. “Ik ben blij dat ik weer terug ben bij SAM-en. Sinds mijn vierde rij ik al paard en ik zou ook niet meer zonder kunnen. Het is een mooie uitdaging om kinderen en jongeren te begeleiden in combinatie met de dieren. Bij SAM-en krijg ik de unieke kans om me verder te ontwikkelen en mij verder te verdiepen in de inzet van paarden bij de begeleiding van mensen.”Mijn naam is Miranda van ‘t Westende, medewerker bij SAM-en sinds 1 januari 2019. Ik woon, samen met mijn man en 2 kinderen in Ovezande. Doordat mijn ouders altijd al dieren hebben, ben ik opgegroeid met allerlei dieren. Vooral het paardenvirus zit in ons bloed. Paardrijden is voor mij zowel mijn hobby als mijn sport. Ik vind het heerlijk om met mijn paard bezig te zijn en probeer dit dan ook zo vaak mogelijk te doen. De laatste jaren heb ik gewerkt als onderwijsassistente in het speciaal onderwijs. Op de boerderij willen we ondersteunend werken aan het onderwijs. Mijn taak hierin is om het leren zo leuk mogelijk te maken. Dit door samen met de dieren en buiten te werken. Hoe geweldig is het, om de tafel van 2 te leren, door te tellen hoeveel pootjes alle kippen samen hebben? Of om bijvoorbeeld een verhaal voor te lezen aan een pony, terwijl je er op zit?
© 2008 - 2019 | Weboplossing: Marc Sijm